Tips voor buiten koken en eten

In Nederland vinden we het steeds leuker om buiten te koken en te eten. De tuin wordt meer en meer een verlengstuk van het huis, soms zelfs met compleet ingerichte buitenkeukens en loungesets met buitenkleden, bijzettafeltjes en gezellige lampjes. Wij geven je een paar tips hoe je op een gemakkelijke manier van het buitenleven kunt genieten.

Fijne buitenplek

Maak van je tuin, balkon of dakterras een fijne plek om buiten te zijn. Dit hoeft echt niet gelijk honderden euro’s te kosten. Met een mooi gedekte tafel, een paar lekkere kussens op een pallet en wat gezellige lampjes en bloemetjes kom je al een heel eind. Door een fijne buitenplek voor jezelf te creëren zul je eerder lekker buiten gaan zitten, dan wanneer het er niet zo uitnodigend uitziet.

Uitgebreid borrelen en tafelen

Een van de dingen die je kunt doen is een heerlijke uitgebreide borrel maken zodat je met je gezin of vrienden lekker lang buiten kunt tafelen. Past perfect bij een zwoele zomeravond, heerlijk ongedwongen en uiteraard met de lekkerste hapjes om van te genieten.

Een uitgebreide borrel past perfect bij een zwoele zomeravond. Heerlijk ongedwongen en de lekkerste hapjes om van te genieten

Heb je geen zin om zelf in de keuken te staan? Wij kunnen je daarbij helpen! Zo hebben wij diverse goedgevulde borrelplanken en luxe borrelhapjes. Uiteraard kunnen we de invulling aanpassen naar jouw wensen. Bekijk de borrelmogelijkheden van Flavourmaker.

Luxe barbecue

Lekker barbecueën is eigenlijk altijd een goed idee! Niet zomaar een barbecue met alleen wat vlees om te grillen, maar juist uitgebreid met heerlijke salades en bijgerechten.


Maak er een feestje van door er zelf een frisse salade bij te maken, samen met bijvoorbeeld een zelfgemaakte kruidenboter voor bij het brood. Niet ingewikkeld om te maken, maar zo maak je van een simpele barbecue wel een net wat luxere variant met voldoende groenten naast het vlees.


Heb je geen tijd om dit zelf allemaal klaar te maken? Wij bieden de gehele zomer een uitgebreid barbecuepakket aan, met goede stukken vlees, meerdere salades en andere bijgerechten. Ook voor de vega’s hebben wij iets lekkers bedacht. Bekijk hier wat er in het barbecuepakket zit.

Stuur me maandelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe menu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon