Recept: winterse vergeten groentestoof

Zin in een gezonde stoof? Probeer dan eens deze vergeten groentestoof! Naast dat deze stoof gezond is, vult hij ook nog eens heel goed en is misschien net even anders dan je normaal zou maken.


Wat zijn vergeten groenten?

Er bestaan zo’n tiental vergeten groenten die (zoals de naam al zegt) ‘vergeten’ zijn en niet veel worden gebruikt of waarvan veel mensen niet weten dat ze bestaan. Zonde! Want je kunt er heel veel lekkere dingen mee maken.


Als het seizoen er naar is, maken wij volop gebruik van vergeten groenten. Vooral om mensen kennis te laten maken met deze groenten en ter inspiratie. In deze groentestoof hebben wij onder andere gebruik gemaakt van pastinaak, aardpeer en knolselderij. Maar je kunt natuurlijk ook iets anders kiezen en hiermee variëren en afwisselen.


We inspireren mensen graag met verrassende combinaties die je kunt maken met vergeten groenten.


Recept winterse groentestoof

Voor 6-8 personen

2 pastinaken

5 aardperen

½ knolselderij

4 paarse/oranje/gele wortels

1 doosje champignons

4 tomaten

2 uien

2 tenen knoflook

2 laurierblaadjes

500 ml groentebouillon

bosje peterselie

oregano

peper en zout

balsamico azijn

scheutje (ca. 150 ml) witte wijn

olijfolie


Pel en snipper de uien en pers de knoflook fijn. Snijd de pastinaken, aardperen, knolselderij, wortels en champignons in grove stukken.


Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook. Schep regelmatig om. Voeg de pastinaken, aardperen, knolselderij, wortels en champignons toe en bak een paar minuten mee.


Zet het vuur nu lager en voeg de groentebouillon en de laurierblaadjes toe. Nu kan het stoofpotje lekker even gaan pruttelen (ca. 25 minuten) totdat de groenten zacht en gaar zijn.


Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de peterselie fijn. Voeg deze toe aan de stoofpot zodra deze klaar is met pruttelen. Voeg daarna ook een scheut balsamico azijn en een scheut witte wijn toe. En oregano en peper en zout naar smaak. Laat nog even pruttelen.


Verwijder het laurierblaadje en opscheppen maar! Serveer met een lekker stuk brood of een frisse salade.

Tip: met deze stoof kun je oneindig variëren met andere soorten groenten. Zo kun je groenten van ‘t seizoen gebruiken of een mix die jij juist heel lekker vindt.

Flavourmaker catering

Benieuwd wat wij voor jouw lunch of diner kunnen betekenen? Kijk dan eens bij lunch of diner of neem direct contact met ons op!

Stuur me wekelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe weekmenu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon