Recept: vegetarische lasagne met asperges en paddenstoelen

Hier kun je ons altijd voor wakker maken: lasagne! En dan het liefst deze vegetarische lasagne met asperges, paddenstoelen en geitenkaas. Net even anders dan de traditionele lasagne, maar zeker zo lekker!


Italiaanse keuken

Wij zijn fan van de Italiaanse keuken, maar wie eigenlijk niet?! Romige pasta’s, salades met mozzarella en pizza’s in alle soorten en maten. Heerlijk! Maar nu staat deze heerlijke vegetarische lasagne met groene asperges, een mix van paddenstoelen en geitenkaas centraal!


Je kunt ons altijd wakker maken voor deze heerlijke vegetarische lasagne. Zeker zo lekker als de traditionele lasagne!

Recept

Voor 4 personen

350 gr groene asperges

500 gr paddenstoelenmix

200 gr biologische tuinerwten

1 prei

1 ui

1 teentje knoflook

1 pak volkoren lasagnebladen

250 ml kookroom

100 gr zachte geitenkaas

geraspte belegen kaas

oregano

peper en zout

1 blaadje laurier

balsamico crème

olijfolie


Verwarm de oven voor op 180 graden en pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de groene asperges in grove stukken en de paddenstoelenmix en prei in stukjes.


Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook. Schep regelmatig om. Voeg de asperges, paddenstoelenmix, prei en het laurierblaadje toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met oregano, peper en zout en de balsamico crème. Draai het vuur uit, haal het laurierblaadje eruit en laat de pan met het groentemengsel even staan.


Warm de kookroom in een andere pan op en voeg de helft van de geitenkaas en een handje geraspte belegen kaas toe. Laat het even pruttelen totdat het een dikke saus wordt en de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.


Schep nu de tuinerwten door het groentemengsel en vet de ovenschaal in. Giet een laagje van het groentemengsel in de ovenschaal. Leg daarop de lasagnebladen en herhaal dit totdat de saus en de lasagnebladen op zijn. Eindig met de roomsaus. Verkruimel de laatste geitenkaas en geraspte kaas over de ovenschaal.


Bak de lasagne in ca. 35 minuten in de oven gaar.


Flavourmaker catering

Deze vegetarische lasagne maken wij regelmatig voor onze cateringklussen en valt altijd goed in de smaak! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje bij het diner of neem direct contact op.

Stuur me wekelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe weekmenu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon