Recept: vegan salade met linzen en geroosterde bieten

Wil je graag lekker, veganistisch én duurzaam koken? Vandaag delen we het recept voor een linzensalade met geroosterde bieten. Wij zijn gek op linzen en op bietjes, daarom is deze vegan salade een van onze favorieten!


Linzen: voedzaam en veelzijdig

Linzen zijn veelzijdig te gebruiken in de keuken en mogen daarom ook niet ontbreken in je voorraadkast. Ze bevatten veel eiwitten waardoor deze peulvrucht de perfecte vleesvervanger is. En je kunt met linzen ontzettend lekkere en gezonde gerechten koken zoals een rode linzensoep, Indiase curry of deze lekkere veganistische salade.

Linzen zijn voedzaam, goede vleesvervanger en ze zijn gedroogd ook nog eens heel lang houdbaar!

Recept

Voor 4 personen

160 gr Le Puy of Beluga linzen

bietjes (mix van gele, rode & chioggia)

1 avocado

1/2 appel

pompoenpitten

75 g slablaadjes gemengd

vinaigrette (rode wijnazijn, mosterd & olijfolie)

1 el za'atar kruidenmelange

olijfolie

zout & peper

alfalfa of andere kiemgroentes




Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak de bietjes goed schoon en snijd de ongeschilde bietjes in partjes.


Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep de gesneden bietjes op de beklede bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met za'atar, zout en peper. Rooster de bieten 25 - 30 min. in de oven tot ze gaar zijn.


Kook intussen de linzen gaar in 20 minuten. Kook de linzen niet te lang, anders verliezen ze hun bite.


Maak vervolgens een vinaigrette en snijd de avocado en appel in mooie blokjes (niet te klein). Schep de avocado, appel, slablaadjes, bietjes en linzen in een schaal. Sprenkel de vinaigrette erover en maak het af met paar handjes alfalfa.


Lekker met een stukje stokbrood en genieten maar!


Stuur me wekelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe weekmenu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon