Recept: romige pompoensoep met peterselie

Deze maand een recept voor een heerlijke romige pompoensoep met peterselie! Met de laatste pompoenen in de winkel maken wij nog een allerlaatste keer een lekkere pompoensoep. Heerlijk als lunch of met een broodje erbij als diner!

Pompoen: gezond en veelzijdig

Pompoen is een ontzettend veelzijdige groente. Je kunt het bakken, verwerken in een stoof, grillen in de oven met kruiden als kaneel, korianderzaad en gember of je maakt er een lekker soepje van! Daarnaast bevat een pompoen weinig calorieën en veel vezels. Heel erg gezond dus!


#No waste tip: maak een flinke pan pompoensoep en bewaar de soep maximaal drie maanden in de vriezer!

Recept

Voor 6-8 personen

1 kleine oranje pompoen

1 ui

1 teen knoflook

1 rode peper (zonder zaadjes)

1 laurierblaadje

1 prei

2 wortels

750 ml groentebouillon

125 ml slagroom

peterselie, voor de garnering

olijfolie

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijdt het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd ook de rode peper, prei en wortels in stukken.


Verhit de olie in de pan en fruit de ui, knoflook & rode peper. Schep regelmatig om. Voeg de pompoen, wortels, prei, laurierblaadje en bak een paar minuten mee.


Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 30 min zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.


Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep en roer de room erdoor en breng de pompoensoep op smaak met zout en peper.


Serveer de soep in soepkommen en bestrooi met peterselie.

Tip: door de slagroom weg te laten maak je van deze romige pompoensoep een échte gezonde soep.


Flavourmaker catering

Benieuwd wat wij voor jouw lunch of diner kunnen betekenen? Kijk dan eens bij lunch of diner of neem direct contact met ons op!

Stuur me wekelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe weekmenu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon