Recept: quiche met zalm, spinazie & prei

De lente vraagt om lichtere gerechten. Deze quiche met zalm, spinazie en prei is een feestje om te eten! De combinatie met gerookte zalm prei en spinazie is heerlijk, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling!

Quiche

Naast de klassieker, quiche Lorraine, kun je eindeloos variëren met de vulling. Voeg naar smaak groenten, noten, spekjes of zalm toe, wat eieren, room en geraspte kaas, even in de oven en klaar is je quiche. Wij maakten een quiche met zalm, prei & spinazie die je ook echt móet proberen! Heerlijk met een frisse groene salade met walnoten.

Je kunt eindeloos variëren met de vulling van een quiche. Voeg naar smaak groenten, noten, vis of vlees toe.

Recept

Voor 1 quiche

1 rol vers bladerdeeg

4 eieren

175 ml slagroom

200 g gerookte zalmblokjes

1 prei

1 ui

spinazie

100 g geraspte kaas

peper en zout

dille of bieslook

1 zakje gemengde sla

dressing naar keuze

walnoten

cherrytomaatjes

quichevorm van 24 cm

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ingevette quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg, zorg ervoor dat de randen elkaar iets overlappen en druk ze goed vast. Snijd de rand mooi bij. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg.

Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Smoor de prei en ui kort in de pan. Verdeel de prei, ui, gerookte zalm en spinazieblaadjes over de bodem van de quichevorm.

Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper en de helft van de geraspte kaas. Voeg naar wens kruiden toe zoals bieslook of dille. Giet het eimengsel over de zalm, spinazie en prei. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.

Bak de quiche 35 min. in de oven totdat de quiche stevig en goudbruin is.


Schep intussen voor de salade de rest van de ingrediënten door elkaar. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.


Enjoy!

Stuur me wekelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe weekmenu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon