Recept: platbroodjes met ras el hanout

Een van de favoriete recepten van Lisa zijn de platbroodjes met ras el hanout. En het leuke is dat je ze overal bij kunt eten! Denk aan een kop soep, salade, stoofpot of juist gevuld met falafel en een yoghurtdip. Daarnaast zijn de broodjes super simpel om te maken en is het daarom een favoriet bij ons in de keuken.

Ras el hanout

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel dat soms wel uit meer dan 20 verschillende specerijen bestaat. Gelukkig kun je het als kant en klaar mengsel in de supermarkt kopen en dat is maar goed ook want het is zo lekker! Je kunt het bijvoorbeeld goed in een stoofpot, tajine of deze platbroodjes gebruiken.


Recept

Voor 8 broodjes 400 gr zelfrijzend bakmeel

320 gr Griekse yoghurt

1 el ras el hanout

1 tl zout

Olijfolie

Bloem


Doe alle ingrediënten in een kom en mix op een lage stand met de mixer totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Het is niet erg als het deeg nog wat plakkerig is, dat komt door de yoghurt.


Rol van het deeg een worst en verdeel in 8 gelijke stukken en draai er balletjes van. Strooi nu wat bloem op het werkblad en druk de 8 balletjes plat, zodat je mooie platte broodjes krijgt.

Tip: maak een grote lading met platbroodjes en vries ze in. Zo heb je altijd een voorraadje en kun je op elk moment genieten van dit lekkers!

Leg ondertussen een grillplaat op het vuur of gebruik een grillpan. Bestrijk de bovenkanten van de platbroodjes met olijfolie en leg ze met de geoliede kant op de grillplaat of in de grillpan. Bestrijk nu ook de andere kant met olijfolie. Bak de broodjes ca. 2-3 minuten per kant totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.

Stuur me maandelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe menu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon