Recept: makkelijke salade met geroosterde aubergine

Ons eerste maandelijkse recept staat online én is ook nog eens heel makkelijk te maken (en lekker!). Het is een van onze favoriete recepten en bereiden we regelmatig voor onze cateringklussen.



Veelzijdige groente

We koken graag met aubergine omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Van bakken, grillen, stoven tot het gebruiken in ovengerechten, stoofpotten en dips. Deze keer roosteren we de aubergine in de oven en serveren we het als een salade, geïnspireerd op een recept van Ottolenghi. Lekker als lunch of als bijgerecht tijdens een diner.


Makkelijk recept waarbij de oven het meeste werk doet

Wil je een keer met dit recept variëren? Vervang de aubergines dan eens voor courgettes. Voordeel is ook nog dat de courgettes minder lang in de oven hoeven dan de aubergines. In ongeveer 20 minuten rooster je de halve courgettes gaar.


Recept

Voor 4 personen

2 aubergines

100 gr Griekse yoghurt

100 gr granaatappelpitjes

1 citroen

1 teentje knoflook

handje muntblaadjes

handje geroosterde amandelen

olijfolie

oregano

zout & peper

Rooster een extra aubergine en bewaar wat toppings. De volgende dag heb je in een handomdraai een heerlijke lunch!

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de aubergines doormidden en kruislings in. Leg de aubergines met de open kant naar boven op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, oregano en zout & peper. Schuif de bakplaat voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt en roer door elkaar. Breng op smaak met zout & peper. Hak de munt fijn en rasp de citroenschil.


Haal de aubergines uit de oven en leg deze op een bord. Besprenkel met de yoghurtsaus en maak het af met de munt, granaatappelpitjes, geroosterde amandelen en citroenrasp.

Enjoy!


Flavourmaker lunch

Heb je geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Geen probleem! We bereiden het gerecht graag voor jou. Neem eens een kijkje bij de lunches van Flavourmaker!