Recept: groene soep met courgette, doperwten en basilicum

We hebben weer een recept voor je klaarstaan! Deze keer een heerlijke én romige courgettesoep met doperwten en basilicum, geïnspireerd op een recept van Ottolenghi. Lekker als lunch of diner met een geroosterd broodje of een stukje naanbrood.

Courgette: veelzijdige groente

We hebben het al eens eerder gezegd: met een courgette kun je alle kanten op en ook een soep doet het altijd goed. Waarom dan deze twee niet combineren?! Wat ons betreft een topcombinatie!

Recept

Voor 8 personen 3 courgettes 4 teentjes knoflook 1 citroen 500 gr diepvries doperwten 50 gr basilicum 1 liter groentebouillon olijfolie Peper en zout

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan, pel de tenen knoflook en voeg deze toe. Roer ze regelmatig om totdat ze goudbruin zijn.


Snijd de courgettes in dikke plakjes en bak deze mee met de knoflook, samen met wat zout en peper, totdat de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de soeppan erbij, samen met nog 500 ml water en breng aan de kook totdat de courgettes gaar zijn. Voeg dan de doperwten toe en roer 1 minuut door. Voeg dan ook de basilicum toe, haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Schep de soep in soepkommen, strooi er nog wat


versgemalen peper en wat olijfolie overheen en genieten maar!

Tip: verkruimel wat feta en strooi dit over je kom soep (vinden wij erg lekker!)

Flavourmaker catering

Benieuwd wat wij voor jouw lunch of diner kunnen betekenen? Kijk dan eens bij onze maaltijdservice of neem direct contact met ons op!