Recept: gezond bananenbrood

Ben jij ook zo gek op bananenbrood? Wij wel! Omdat we nu allemaal zoveel mogelijk thuis blijven, is er meer tijd om samen te bakken. En laat dit bananenbrood nou net heel makkelijk zijn om te maken én ook nog eens onweerstaanbaar!

Gezond bananenbrood

Dit is het ideale recept om je overrijpe bananen te gebruiken (en zonde ook om weg te gooien). Dit bananenbrood is namelijk het allerlekkerst met overrijpe bananen. De bananen maken het lekker zoet en daardoor heb je helemaal geen suiker nodig. Ideaal want dan is het nog gezond ook! In dit recept maken we gebruik van zowel bloem als amandelmeel. Amandelmeel geeft een lekkere nootachtige smaak en zorgt voor een luchtig en smeuïg bananenbrood.


Neem een plakje bananenbrood als ontbijt, maar ook ideaal als gezond tussendoortje!

Recept bananenbrood

Voor 12 plakken

4 rijpe bananen

1 tl vanille aroma

4 eieren

100 g amandelmeel

150 g bloem

3 tl bakpoeder

1 el kaneel

1 el honing

snuf zout

150 g blauwe bessen (optioneel)

cake bakvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.


Pureer de bananen met de vanillearoma met een staafmixer. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg dan het amandelmeel, bloem, bakpoeder, kaneel, honing en zout toe. Roer tot een egaal beslag.

Optioneel: voeg blauwe bessen toe aan je bananenbrood.


Giet het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood goudbruin en gaar gedurende 50-60 minuten in de oven. Controleer of het niet te snel gaat, dek in dat geval af met aluminiumfolie.

Laat in de bakvorm afkoelen en haal vervolgens het bananenbrood uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.


Tips van Flavourmaker

Je kunt het bananenbrood ook heel goed in plakjes invriezen, zodat je altijd iets op voorraad hebt. Wil je het bananenbrood zoeter maken? Maak er een lekkere crème bij van sour cream, vanille aroma en poedersuiker.


Enjoy!