Recept: appel- en perentaart met hazelnoten

Om alvast een beetje in de Paasstemming te komen hebben we weer een nieuw recept voor je: een appel- en perentaart met hazelnoten! Ideaal om met de Paasdagen lekker te gaan bakken en een stukje taart te serveren tijdens de paasbrunch. Wij hebben er in ieder geval zin in!




Appels & peren

Regelmatig gebruiken wij appels en peren in de keuken. Lekker voor op een broodje, in een salade, een fruitig nagerecht of we bakken er deze heerlijke taart mee! Omdat iedereen nu wel wat extra tijd over heeft én de Paasdagen voor de deur staan, leek ons dit een geschikt recept om te gaan maken met de Paasdagen (of je gaat 'm vandaag gewoon lekker maken!).

Ideaal om met de Paasdagen lekker te gaan bakken en een stukje taart te serveren tijdens de Paasbrunch.

Recept

Voor 8 personen

400 gr bloem

75 gr poedersuiker

200 gr koude boter

60 ml ijskoud water

4 appels

4 peren

sap van 2 citroenen

55 gr kristalsuiker

1,5 tl gemalen kaneel

druppeltje vanille extract

125 ml water

110 gr blanke hazelnoten

1 el bruine basterdsuiker

1 eierdooier

1 el melk


Doe de bloem, poedersuiker en de boter (in blokjes) in de keukenmachine en laat deze draaien tot een kruimelig mengsel. Voeg tijdens het draaien het ijskoude water toe en draai tot een glad en stevig geheel.


Vorm van het deeg een schijf en verpak het in plasticfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.


Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Voeg de appels en peren toe aan een pan, samen met de citroensap, suiker, kaneel, vanille extract en 125 ml water en verwarm op middelhoog vuur. Blijf alles goed door elkaar scheppen en kook ca. 12 minuten tot het fruit zacht is geworden, maar nog wel stevig is. Neem dan de pan van het vuur en laat afkoelen.


Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit de koelkast en leg een kwart van het deeg apart voor de bovenkant van de taart. Rol de rest van het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en bekleed de ingevette springvorm met het deeg. Prik met een vork een paar keer in de deegbodem en bekleed de bodem met bakpapier en bakbonen. Bak de bodem in ca. 20 minuten tot het deeg goudbruin is.


Rooster ondertussen de hazelnoten in de pan en maal ze daarna grof in de keukenmachine. Meng de basterdsuiker en 1 el bloem erdoor tot een geheel.


Haal de deegbodem uit de oven, verwijder het bakpapier en strooi het hazelnotenmengsel over de bodem. Schep daar vervolgens de vulling bovenop. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Bekleed hiermee de bovenkant van de taart. Klop de eierdooier los met de melk en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee.


Bak de taart in ca. 20-25 min. goudbruin en laat iets afkoelen. Neem de taart uit de vorm en geniet! Laat je ons weten hoe de taart is geworden? Je kunt ons op Facebook of Instagram taggen!


Stuur me wekelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe weekmenu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon