Leuk om te maken: homemade limonade

Bijgewerkt: 24 aug 2020

Wij zijn lekker aan het experimenteren geslagen met het maken van verschillende soorten limonades. Het is leuk om te maken en helemaal niet moeilijk. Daarnaast is het een welkome afwisseling op alle standaard sappen en frisdranken die er al zijn of zelfs een leuk alternatief voor alcoholische dranken.

Zomerse temperaturen

Een homemade limonade past natuurlijk perfect bij de zomerse temperaturen. Blokje ijs erin en je hebt een verfrissend drankje! Als het warm weer is houden wij vooral van limonades met citroen en/of munt. Maar eigenlijk kun je alle soorten fruit goed gebruiken.


Borrel, tuindiner of barbecue

Homemade limonades kun je bij allerlei soorten gelegenheden schenken. Wij maken ze vooral voor bij de borrel, als welkomstdrankje bij een (tuin)diner of tijdens een zomerse barbecue. En het leuke is dat jong en oud ervan genieten!


Originele presentatie

Je kunt de homemade limonades ook nog eens op een leuke manier presenteren. Serveer het drankje in een mooi glas en kleed het aan met vers fruit en ijsblokjes. Als je een mooie glazen limonadetap in huis hebt is het natuurlijk ook erg leuk om de limonade daarin te serveren en kunnen je gasten zelf een drankje tappen.

Tip: serveer de limonade in een mooie glazen limonadetap. Het ziet er mooi uit en je gasten kunnen makkelijk zelf een glaasje tappen!

Recept

Voor +/- 2 liter limonade

100 gram suiker

100 ml water

100 ml citroensap

75 ml limoensap

2 liter bruisend water

IJsklontjes

Paar takjes munt

Schijfje (biologische) citroen


Doe de suiker en het water in een pan en breng aan de kook. Roer ondertussen goed door totdat de suiker volledig is opgelost.


Pers de citroenen en limoenen uit en giet dit in de pan erbij. Roer het geheel goed door elkaar en laat het afkoelen.


Serveer de limonade in mooie glazen, kannen of een glazen limonadetap en voeg ongeveer 2 liter bruisend water toe. Je kunt uiteraard wat meer of minder bruisend water toevoegen, net wat je lekker vindt. Maak de limonade af met ijsblokjes, een paar takjes munt en schijfjes citroen.

Stuur me maandelijks een portie Flavourmaker nieuws met recepten, blogs én het nieuwe menu!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon